Return to site

Top 5 momenten tot nu

Fietsen van Brazilië tot Colombia: 13 dagen onderweg

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 13 dagen onderweg. 13 dagen onafgebroken op de fiets, met hele zware momenten. Momenten waarop ik met mijn tas en fiets wou smijten en het liefst zou weglopen van deze uitdaging.

Maar ik heb natuurlijk ook mooie dingen mee mogen maken. Vooral de momenten waarop mensen onderweg op de één of andere manier mij hebben geprobeerd te helpen zorgen onvergetelijke herinneringen. Graag deel ik met jullie mijn ‘Top 5 momenten tot nu toe’.

Heerlijke duik

Ik had nog nooit van het plaatsje Conceição de Jacarei gehoord. Op mijn 2e dag kom ik hier in de avond aan. Na een hapje eten zoek ik gelijk een slaapplaats. In de ochtend ga ik na het ontbijt een stukje wandelen, en kom uit bij een prachtig strand. Ik besluit het water in te gaan om even bij te komen van m’n eerste dagen fietsen. Het ontdekken van prachtige plaatsen zoals deze was één van de dingen die ik in gedachten had bij het aangaan van m’n uitdaging.

Hier, voor jou

Ik ben onderweg naar Paraty wanneer ik op een gegeven moment langs een straatverkoper fiets. Ik heb dorst, dus rem af en keer om voor een lekker flesje water. Ik raak in gesprek met de verkoper en hij kan niet geloven dat ik op de fiets door Zuid-Amerika wil. Op een gegeven moment zegt hij ‘even wachten hoor’, en komt terug met een tros bananen. Hier, voor jou! Succes!

Grens

Na een paar dagen fietsen was het eindelijk zover: het bereiken van de (staats)grens Rio de Janeiro – São Paulo! Een heerlijk gevoel, en op het moment dat ik ook nog eens een afdaling tref schreeuw ik het uit van vreugde.

Beste biertje ooit

Ik kom aan in Ubatuba, een prachtige kustplaats in de staat São Paulo. Ik ga op zoek naar een adres waar ik mogelijk zou kunnen verblijven. Helaas schiet het niet op, en besluit ik wat te gaan drinken. Ik zie een fietser naderen, en stap op hem af om te vragen of hij misschien weet waar ik naartoe moet. ‘Volg me maar’, zegt hij en we fietsen richting het strand. Daar aangekomen wijst hij aan waar ik volgens hem naartoe moet. We kletsen wat verder en hij grijpt naar z’n tas. Hij haalt er een ijskoud biertje uit, en geeft deze aan mij. Fijne kerst gozer!

Gelukkig Nieuwjaar

Na twee zeer vermoeiende dagen kom ik aan in São Manoel. Hier heb ik helaas opnieuw geen geluk, en dus rest er niets anders dan Oud & Nieuw op straat doorbrengen. Ik kies uiteindelijk voor een plekje naast de ingang van een spoedeisende hulp. Iets voor middernacht komen de medewerkers naar buiten voor het vuurwerk. Ik stap op ze af om toestemming te vragen. Tuurlijk zegt een van de zusters, waarbij ze aangeeft dat ik zelfs binnen op ’t bankje mag slapen mocht ik ’t koud krijgen. Een paar minuten later komt ze aangelopen met wat hapjes en een drankje :)!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly